Menu Sluit menu

wzc de maretak

MultiDisciplinary

ArchitectureStudio

Project

wzc de maretak

Get the details Hide

Opdrachtgever

wegodit / fortis real estate

architectuur

ebtca architecten bvba

stabiliteit

d+a consult nv

techniek

d+a consult nv

controlebureau

SECO cvba

aannemers

ibens nv

#

SITE

Het hellende terrein met haar specifieke oriëntatie en mooie perspectieven, het programma van eisen en de economische structurele opbouw vormen de basis voor het ontwerp rusthuis met kinderdagverblijf. Het gebouw bestaat uit 3 bovengrondse bouwlagen met 1 ondergrondse kelderverdieping.

 

maretak

SPLITLEVEL

Tpv de inkompartij ontstaat een splitlevel als antwoord op het hellende terrein en de eenvoudige bereikbaarheid. Het restaurant en wordt zo lichtjes uit de grond getild en komt zo via een patio centraal te liggen in relatie met het groene parkgebied grenzend aan de fiets- en wandelroute van de voormalige Tramlaan. De vertikale circulatie wordt vertaald in een centrale trappenpartij die perfect aansluit op alle splitlevels. Deze geeft een zeer ruimtelijke beweging en overzicht aan het gebouw.

 

#

JONG vs OUD

Als tussenstop langs de rustruimtes, als glazen observatoria en onderweg naar het restaurant, vangen de bewoners nog een glimp op van de allerjongsten in de geïntegreerde kinderkribbe. Bekijk zeker deze ontroerende video van 'man bijt hond'.