Menu Sluit menu

woonerf weyveld

MultiDisciplinary

ArchitectureStudio

Project

woonerf weyveld

Get the details Hide

OPDRACHTGEVER

verac nv

architectuur

ebtca bvba

aannemers

ibens nv

#

GEMENGD WONEN MET KDV

Een smal en diep perceel, noord-zuid oriëntatie en de sterke helling zijn bepalende factoren. Dit resulteert in een bouwproject waarbij 3 bouwvolumes dwars op het perceel worden geplaatst. Op het gelijkvloers aan de straatzijde wordt in het woonproject een kinderdagverblijf voorzien voor 52 kindjes.

#

DUPLEX - IN - DUPLEX

Om het programma van eisen tegemoet te laten komen aan de voorschriften van het gewestplan wordt een duplex - in - duplex ontworpen. Door dit principe kan een hoge densiteit van 4 bouwlagen worden gehanteerd met behoud van privacy van elke woning. Van het hellende terrein wordt handig gebruik gemaakt door de parkeergarage volledig in te graven. Op het hoogste punt van het terrein worden grondgebonden woningen voorzien. Alle woningen en appartementen hebben ofwel een privatieve tuin, ofwel een terras - zonder inkijk.

 

#

KRIBBE

In het laagst gelegen bouwvolume - grenzend aan de Mercuriusstraat - wordt een kinderkribbe geïncorporeerd voor 52 kindjes. Alle leefruimtes van deze kribbe zijn gesitueerd rondom een ommuurde binnentuin.

#

GROEN

De tussenruimte wordt ingericht als groen binnengebied [privétuintjes en in [semi -] publieke tuinpaden/carports/fietsenbergingen] enkel voor trappers en stappers waarbij alle gemotoriseerd verkeer naar de rand of parkeerkelder wordt verbannen.