Menu Sluit menu

woonerf tommewater

MultiDisciplinary

ArchitectureStudio

Project

woonerf tommewater

Get the details Hide

opdrachtgever

dylsconstruct bvba

architectuur

ebtca bvba

ingenieur stabiliteit

arcade nv

aannemers

dylsconstruct bvba

#

ZONEVREEMD

Na de langverwachte goedkeuring van het RUP komt er eindelijk ruimte vrij om komaf te maken met de leegstand van de oude bedrijfsgebouwen zodat de reconversie en herwaardering van deze oude zonevreemde site mogelijk wordt. Een restruimte die veel te lang 'rest' was krijgt nu de juiste invulling als woonzone en hierbij zo andere groene ruimtes vrijwaart.

Een unieke locatie, centraal gelegen, vlakbij het centrum, openbaar vervoer, in een sterk hellend terrein glooiend naar het tegenovergelegen park van Zaventem.
Alle potentie is aanwezig voor een woonproject waarbij alle uitgangscriteria voor een toekomstgerichte visie worden voldaan; deze gaan verder dan alleen energiezuinige maatregelen binnen de grenzen van het bouwproject.  

#

SPLITLEVEL

Het sterk hellende terrein biedt de mogelijkheid te werken met een bouwblok in splitlevel dat aan de zuidkant een volledig volwaardige open bouwlaag wordt met zicht op het park. Door deze ingreep ontstaat de mogelijkheid om de parkeerkelder ondergronds te maken tov de Nossegemstraat doch gelijkvloers tov de Henneaulaan. Het is dan ook in dit bouwblok dat hoofdzakelijk de densiteit van het project wordt gehaald.

 

#

PARKAPPARTEMENTEN

Ter hoogte van de Henneaulaan aan het lager gelegen park situeren zich de de parkappartementen. Een open bebouwing als verademing op het amalgaam van vrijstaande woningen, rijwoningen met aansluitende appartementsblokken, serviceflats alsook het tegengewicht aan bouwvolume van het rusthuis aan de overkant.

De inrit van de parking op dit niveau bespaart in uitgraving en zorgt ervoor dat alle rijdend verkeer centraal onzichtbaar is ingegraven waardoor openheid ontstaat zodat de parkwoningen kunnen worden ingebed in een groen talud.

 

#