Menu Sluit menu

school sint stevens woluwe fase III

MultiDisciplinary

ArchitectureStudio

Project

school sint stevens woluwe fase III

Get the details Hide

opdrachtgever

gemeentebestuur zaventem

architectuur

ebtca architecten

#

RUP

Het langverwachte RUP zal de achterhaalde wetgeving van het oude BPA neutraliseren en groen licht geven voor de verwezenlijking van fase III bij de school van Sint-Stevens-Woluwe. Een site grenzend aan de rand van Brussel met inherente verkeersbelasting van de Leuvensesteenweg als uitvalsweg.

#
#

AKOESTISCH SCHARNIERGEBOUW

Het straatbeeld wordt gesloten door het nieuwe scharniergebouw, voorzien van de nodige bufferzones om akoestische overlast afkomstig van deze steenweg in te perken, en brengt hierdoor rust in achterliggende site. 


 

#

CAMPUS

De gehele site wordt opgevat als een campus waarbij het knooppunt van de circulaties tussen de verschillende niveaus van het terrein en de gebouwen worden opgevangen in dit scharniergebouw. 

Het gebouw kent twee ontsluitingen waarbij een spel tussen binnen- en buitenruimte de grenzen doet vervagen.

#

SCHAARSE RUIMTE VS BESTAANDE GEBOUWEN 

De schaarse vrijgekomen ruimte optimaal benutten vormt een van de uitgangspunten van het ontwerp. Door de omliggende bestaande en recent gerealiseerde gebouwen met hun bijhorende circulatieknooppunten tgv de reliëfverschillen in het ontwerp te betrekken, wordt niet alleen een oplossing geboden aan dit probleem maar zelfs een meerwaarde geboden. De complexiteit van de omgeving vertaalt zich uiteindelijk in de ruimtelijkheid van het scharniergebouw.

 

#